Laatst bijgewerkt op 15 maart 2019

Wedden op Borussia Dortmund

De club Borussia Dortmund
De voetbalclub uit Dortmund is natuurlijk Borussia. In 1909 werd het opgericht en vanaf 1926 spelen ze op het hoogste niveau van Duitsland. De gedoodverfde rivaal is Schalke 04, die uit het nabijgelegen Gelsenkirchen komen. Onderlinge wedstrijden tussen deze twee Duitse ploegen worden ook wel de Kohlenpottderby genoemd. Tegenwoordig is Bayern Munchen ook een rivaal van Dortmund.

Historie
In totaal wist Dortmund acht keer de landstitel te winnen. Ondanks dat Bayern Munchen er een stuk meer heeft dan Borussia is het niveauverschil niet altijd even groot. In 1956 werd het eerste landskampioenschap behaald, vanaf dit moment was het alleen nog meer een opwaarts proces voor Borussia. In 1966 was Borussia Dortmund dan ook de eerste Duitse club die een Europese beker wist te veroveren. In 1997 waren ze zelfs zo sterk dat ze de Champions League wisten te winnen. Maar daar lieten ze het niet bij, want in datzelfde jaar werd ook de wereldbeker voor clubs gewonnen.

Supporters
Borussia staat ook grotendeels bekend om hun immense aanhang. Dit mondt zich niet alleen uit in een stadion met een capaciteit van boven de 80.000, maar vooral in de manier waarop deze supporters achter hun club staan. Het zijn namelijk erg fanatieke supporters, waarvan er een heleboel tussen zitten die leven voor de club. Het bekendste is “Die Gelbe Wande”. Hier zitten deze fanatieke supporters die elke wedstrijd met volle passie hun club aanmoedigen.

Bookmakers met Beste Noteringen

De door onlinewedden24.com beoordeelde bookmakers scoren gemiddeld een 8,6100 gebaseerd op totaal 15 beoordelingen

Heden
In het heden draait Borussia nog steeds mee met de Duitse top. In Europa doen ze het ook niet slecht, ze pakken puntjes en overwinningen waar nodig en zouden zomaar weer ver kunnen komen in het toernooi. De selectie heeft een marktwaarde die geschat wordt op bijna €500 miljoen, en dat is niet gek met spelers als Pulisic en Marko Reus!

Wedden op Borussia
Op deze prachtige club wedden is vaak een zekerheidje, in de competitie gaan ze als een speer en in de Champions league doen ze het zeker ook niet slecht. Ze moeten zelden hun meerdere erkennen maar hebben vaak nog best prima quoteringen!

Wedden op de Champions League Finale Manchester City – Chelsea

De champions league finale van 2021 gaat tussen twee Engelse topploegen: Manchester City en Chelsea….

Eredivisieseizoen 2020/2021 start: wie wordt kampioen?

Door Stefan van Buuren Wie kroont zich tot eredivisiekampioen in het jaar 2020/2021? Amsterdam -...

Trekt Ajax of PSV aan het langste eind in de strijd om de landstitel?

Door Stefan van Buuren Over twee wedstrijden weten we wie zich de kampioen van Nederland...

Sluiten

Winkelmand

loading icon