Laatst bijgewerkt op 15 maart 2019

Wedden op Olympic Marseille

Over Olympique Marseille
Olympique Marseille is een Franse voetbalcub uit -je raadt het al- Marseille die uitkomt op het hoogste niveau in Frankrijk; de Ligue 1. Ze staan bekend om hun fanatieke supporterskernen en de club en haar supporters zijn dan ook onafscheidelijk. Ze staan bekend als de grootste Franse volksclub en heeft ook veel fanatieke aanhang in het buitenland. 

Historie
Olympique Marseille is vroeger een periode een van de beste clubs uit Frankrijk geweest. Zo wonnen ze tussen het seizoen ’88/’99 en ’92/’93 alle landskampioenschappen; vijf stuks. Hierna kwam een omkoopschandaal aan het licht, waardoor ze een competitie teruggezet werden naar de destijds genaamde division 2. Na twee jaar hier verplicht in gevoetbald te hebben kwamen ze weer terug op het hoogste niveau. Nooit werden de gloriejaren van voor het schandaal teruggebracht, ze werden af en toe zelfs vijftiende in de competitie. In het seizoen ’08/’09 wisten ze voor het eerst sinds begin jaren ’90 weer eens kampioen te worden. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds hun laatste kampioenschap.

Prijzenkast
Olympique Marseille was de eerste club ooit die de Champions League wist te winnen, dit was in 1993 ook meteen de enige die ze ooit gewonnen hebben. Het eerste kampioenschap werd binnengehaald in 1937. Daarna volgden er nog acht, maar eigenlijk waren dit er negen. In 1993 werd er namelijk een afgepakt wegens een omkoopsschandaal, hierna moesten ze twee jaar verplicht op het tweede niveau van Frankrijk spelen. Het laatste kampioenschap werd gewonnen in 2010, en de laatste prijs was de Coupe de la Ligue in 2012.

Bookmakers met Beste Noteringen

De door onlinewedden24.com beoordeelde bookmakers scoren gemiddeld een 8,6100 gebaseerd op totaal 15 beoordelingen

Heden
De gloriejaren van Marseille lijken eigenlijk best wel voorbij. Ultiem dieptepunt hiervan was het jaar ’15/’16, toen ze genoegen moesten nemen met de dertiende plek in de Ligue 1. Momenteel zijn ze wel iets beter bezig, in het seizoen ’17/’18 eindigden ze op de vierde plek. De sterspelers van nu zijn Dimitri Payet, Kevin Strootman, Florian Thauvin en Luiz Gustavo.

Nederlanders bij Olympique Marseille
Er hebben in totaal vier Nederlanders bij deze Franse club gespeeld. Lambert Verdonk en Tscheu la Ling dateren uit de jaren ’70 en ’80. Verder heeft Boudewijn Zenden er twee jaar vertoefd, tussen 2007 en 2009. Maar ook de oud speler van PSV Karim Rekik heeft er tot 2015 gevoetbald, toen werd hij overgenomen door Hertha BSC. Er is een speler net bij Olympic Marseille komen voetballen, een andere oud PSVer die door blessureleed nooit echt door heeft kunnen komen bij AS Roma: Kevin Strootman.

Wedden op OM
Olympique Marseille speelt dit seizoen heel wisselvallig voetbal. Ongeveer de helft van de wedstrijden wordt dan wel omgezet in overwinningen, maar dit geeft je als gokker natuurlijk totaal geen zekerheid. Hier zitten zo zijn voordelen en nadelen aan: de quoteringen zijn hoger, maar het risico dat je loopt ook. Hierom zou ik alleen op Marseille inzetten als ze thuisspelen tegen een middenmoter, dan zijn ze op hun best!

Wedden op de Champions League Finale Manchester City – Chelsea

De champions league finale van 2021 gaat tussen twee Engelse topploegen: Manchester City en Chelsea….

Eredivisieseizoen 2020/2021 start: wie wordt kampioen?

Door Stefan van Buuren Wie kroont zich tot eredivisiekampioen in het jaar 2020/2021? Amsterdam -...

Trekt Ajax of PSV aan het langste eind in de strijd om de landstitel?

Door Stefan van Buuren Over twee wedstrijden weten we wie zich de kampioen van Nederland...

Sluiten

Winkelmand

loading icon