Laatst bijgewerkt op 15 maart 2019

Wedden op NAC Breda

Over NAC Breda
Nooit opgeven, altijd doorzetten. Aangenaam door vermaak en nuttig door ontspanning combinatie Breda. Noad advendo combinatie. Dit is de volledige clubnaam van NAC Breda. Een van de langste clubnamen van de wereld, terwijl het eigenlijk maar drie letters lijken. De parel van het zuiden speelt zijn wedstrijden in het Rat Verlegh Stadion in Breda, waar om en nabij de 19.000 supporters in passen.

Avondje NAC
NAC Breda staat bekend om zijn gezelligheid. In dit stadion wordt het meeste bier gedronken van alle andere stadions en het is bijna altijd een feestje. Sjoerd Mossou heeft hier een boek over geschreven dat later zelfs is verfilmd! Het avondje NAC in eigen huis is echt een begrip geworden in het Nederlands voetbal.

Derby Willem II
De Derby met Willem II wordt ook wel de Brabantse derby genoemd. Hoewel sommigen NAC NEC als derby zien zijn ze het daar in het Zuiden niet mee eens. NAC won de wedstrijd het vaakst. De winst werd achttien keer gedeeld, 26x won NAC en 22x won Willem II.

Historie & Prijzenkast
Zoals vele clubs is ook NAC opgericht door een fusie. Ditmaal door de clubs NOAD en ADVENDO, de twee woorden die je nog steeds terugvindt in de huidige clubnaam van NAC. Op 19 september 1912 vond deze fusie plaats en anderhalve maand later werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen EMM uit Vlissingen. Negen jaar later gebeurde er al iets wat eigenlijk niemand voor mogelijk hield. De eerste -en tot op heden enige- landstitel werd gepakt met slechts 1 punt voorsprong op Be Quick. Ajax en Go Ahead werden ook achter hen gelaten in de titelstrijd. Hierna werd NAC nog 6x in negen seizoenen kampioen van het Zuiden. Dit werden ook wel de Gouden Jaren genoemd.

Hoogtepunt
Buiten het kampioenschap in 1921 zijn er in Breda nog twee grote prijzen gewonnen. De eerste divisie werd gewonnen in 2000. En in 1973 werd de KNVB beker veroverd ten koste van NEC. In de eerste ronde die NAC meedeed werd direct Ajax verslagen na strafschoppen. Hierna verloor Elinkwijk van de ploeg uit Breda met overtuigende cijfers: 0-4. FC Den Haag werd verslagen in de kwartfinale. Hiervoor moest wel even een 1-0 achterstand omgebogen worden tot een 1-2 voorsprong waarbij de beslissing in de 88ste minuut pas viel. In de halve finale mochten ze aantreden in het stadion Feijenoord tegen Sparta. Hier kwam NAC op 0-1 voorsprong, maar gaven ze dit weer weg in de 75ste minuut. Wederom in de 88ste minuut viel het winnende doelpunt, gemaakt door Frans Bouwmeester. De finale werd gespeeld op 31 mei. De tegenstander was N.E.C. Nijmegen, wederom in Stadion Feijenoord onder toeziend oog van scheidsrechter Theo Boosten. De wedstrijd begon goed voor NAC, na tien minuten scoorde Stanley Bish de 1-0. In de 75ste minuut tekende Ad Brouwers voor de 2-0 waarmee de uitslag was bepaald en NAC zijn eerste KNVB beker ooit wist te winnen!

Bookmakers met Beste Noteringen

De door onlinewedden24.com beoordeelde bookmakers scoren gemiddeld een 8,6100 gebaseerd op totaal 15 beoordelingen

Wedden op de Champions League Finale Manchester City – Chelsea

De champions league finale van 2021 gaat tussen twee Engelse topploegen: Manchester City en Chelsea….

Eredivisieseizoen 2020/2021 start: wie wordt kampioen?

Door Stefan van Buuren Wie kroont zich tot eredivisiekampioen in het jaar 2020/2021? Amsterdam -...

Trekt Ajax of PSV aan het langste eind in de strijd om de landstitel?

Door Stefan van Buuren Over twee wedstrijden weten we wie zich de kampioen van Nederland...

Sluiten

Winkelmand

loading icon