“Ajax is aangeschoten wild, maar wint wel van AZ”

Door Stefan van Buren


“Ajax is aangeschoten wild, maar wint wel van AZ”

Ajax en AZ strijden zaterdag met elkaar om de derde plek in de Eredivisie. Het verschil tussen beide ploegen is voorafgaand aan het topduel twee punten in het voordeel van Ajax. AZ zou bij een overwinning de belangrijke positie kunnen overnemen, maar meestervoorspeller Aad de Mos verwacht niet dat Ajax het weggeeft.

AZ kan de druk niet aan

In de podcast Twee Viertje met Aad blikt De Mos vooruit op de wedstrijd van de week: Ajax tegen AZ in Amsterdam. Op het spel staat de derde plek, die recht geeft op kwalificatie voor de Conference League. Toch hoeft Ajax volgens De Mos geen zorgen te maken met AZ als tegenstander.

“Als het PSV of Feyenoord zou zijn die nu naar de Arena moet tegen Ajax, op dit moment aangeschoten wild, dan zou ik Ajax kansloos schatten. Maar ik heb bij AZ altijd het gevoel dat het ‘net niet’ is. Dat zij niet die druk aankunnen die PSV, Feyenoord en Ajax vanuit het verleden wel aankunnen. Iedereen zal nu zeggen: AZ gaat die wedstrijd winnen. Maar ik ben van mening dat het nu opnieuw niet gebeurt. Ook omdat ze met de gedachte zitten bij de wedstrijd van volgende week tegen West Ham United. Ajax gaat daarom winnen, ondanks dat ze aangeschoten wild zijn.”

Ajax verloor vorige week de finale van de KNVB Beker na penalty’s tegen PSV, maar moet zich nu snel herpakken om de derde plaats te verdedigen. Zijn ze daar klaar voor? “Dat kan ik niet beoordelen, maar mijn gevoel zegt ‘ja’. Ze zijn niet weggespeeld, wel aggresief geweest, maar dat was PSV ook. Ze hebben wat pech gehad in de afwerking, die bal van Brobbey moeten we niet vergeten. Ik denk dat Ajax toch gaat winnen. Ik voorspel een 2-1 overwinning voor Ajax.”

Ajax - AZ
Uitslag: 2-1
8.50

Verheugen op de Champions League

In de Eredivisie gaan de bovenste plekken in de komende weken verdeeld worden. Ook in het buitenland is de de periode dat de titels en prijzen verdeeld worden nu echt aangebroken. Volgende week staan de halve finales van de Champions League op het programma.

“We zitten in een slot van een mooie maand mei waarin alle beslisingen gaan vallen”, zegt Aad. “De komende week krijgen we topvoetbal te zien. Inter Milan tegen AC Milan. Iedereen verheugt zich natuurlijk op City tegen Real Madrid. Dat gaat smullen worden. we gaan het allemaal afwachten en van dichtbij volgen. Het wordt alleen maar leuker en leuker. Dus we krijgen nog een mooie voetbalmaand. Dan sluiten we het einde van het seizoen ook nog af met de Nations League.”

Champions League
Real Madrid kampioen
4.33

Feyenoord moet om de tafel met Slot

Dat is niet alles wat De Mos en SN-presentator Eimert Pruis bespreken in aflevering 34. We hebben het over de laatste ontwikkelingen rondom Arne Slot en bespreken de prestaties van Erik ten Hag bij Manchester United. Zou beginnend coach en ManUnited-legend Ruud van Nistelrooij hem op termijn opvolgen? Tot slot heeft De Mos ook nog ongevraagd en zeer opmerkelijk advies voor Mark van Bommel. Kijken dus!

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie