Laatst bijgewerkt op 24 mei 2021

Wedden op het EK

Het EK 2021 staat voor de deur!

Na een jaar uitstel vanwege corona kan in juni 2021 het EK dan eindelijk losbarsten. In 4 weken tijd strijden maar liefst 24 landen voor de titel Europees Kampioen. Verdeeld over 11 stadions en evenzoveel speelsteden strijden de Europese landen tussen 11 juni en 11 juli voor een ticket in de finale. Ook de Johan Cruijff Arena in Amsterdam is onderdeel van het strijdtoneel. Hier speelt het Nederlands Elftal haar wedstrijden.

Het Europees Kampioenschap Voetbal: een 4 jaarlijks toernooi.
Om de vier jaar is het mogelijk om te wedden op het EK Voetbal. Al kan je daar zelfs al ver van tevoren mee beginnen bij sommige bookmakers. Bij sommige kantoren kan je immers al vier jaar voor het toernooi begint inzetten op wie het toernooi uiteindelijk gaat winnen. Dit kan al vroeg voor goede odds zorgen en is aantrekkelijk. Wie heel veel kennis van de sport heeft kan hier immers flink wat mee verdienen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog allerlei andere opties als het gaat om het wedden op dit toernooi. Er is dus voor iedereen wel iets leuks te vinden.

Wedden op het Ek voetbal gaat het best wanneer je meer kennis van het toernooi hebt. Het bestaat al sinds 1960. Sindsdien wordt het om de vier jaar gehouden. Aan het toernooi doen, zoals je mag verwachten alleen Europese landen mee. Dit maakt de selectie van kanshebbers dus ook iets beperkter ten opzichte van bijvoorbeeld het wereldkampioenschap. Ieder toernooi wordt in een ander land gehouden. Al zijn het er ook soms twee of zelfs meer. Sommige landen hebben al vaker het toernooi georganiseerd. De thuislanden zijn er ook altijd bij als deelnemer. De andere landen komen binnen via kwalificatiewedstrijden.

Top Bookmakers voor EK Noteringen

Wie wordt kampioen?
wedden op het EKInzetten op de kampioen kan ook interessant zijn. Wedden op het Ek kan daardoor ook draaien om toernooiwinst. Welk land is het beste land van Europa? Vroeg inzetten kan bovendien ook lonen. Dit kan bijvoorbeeld positief werken voor de odds. Er is natuurlijk wel een bepaalde mate van lef voor nodig om dit soort weddenschappen te durven afsluiten. Zeker wanneer je bijvoorbeeld al voor de kwalificatie een weddenschap afsluit en het betreffende land weet zich niet te plaatsen. Zo was Nederland er bijvoorbeeld in 2016 niet bij terwijl het in 2014 nog derde werd op het wereldkampioenschap.

Speciale deals
Wedden op het Ek is voor bookmakers vaak ook een moment om speciale aanbiedingen te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld extra winstkansen bij specifieke wedstrijden. Ook komt het voor dat op andere zaken dan gebruikelijk gegokt kan worden. Bijvoorbeeld op de topscorer van het toernooi of op gele kaarten in een bepaalde wedstrijd. De mogelijkheden op dit vlak zijn onuitputtelijk en de bookmakers komen regelmatig met allerlei speciale aanbiedingen die zeker ook de moeite waard kunnen zijn om op in te gaan. Denk aan wedden op de topscorer van het toernooi. Dit kan ook flinke winsten opleveren, soms zijn er onverwachte winnaars.

Het toernooi zelf
Tegenwoordig betekent wedden op het Ek, dat je de keuze hebt uit 24 landen. In het verleden waren dat er eerst 4, daarna 8 en 16 en sinds 2016 zijn het er dus 24. Het toernooi begint met 6 poules van 4 landen. De poulewinnaars en de landen die tweede worden gaan door naar de volgende ronde. Daarnaast gaan de vier landen die derde worden met de meeste punten of het beste doelsaldo ook door naar de volgende ronde. Met die 16 landen wordt vanaf de tweede ronde een knock-outtoernooi gespeeld. Het leuke aan de huidige opzet is dat het lastig vooraf te voorspellen is wie tegen wie komt te spelen vanaf ronde 2.

De winnaar
Wat interessant is aan wedden op het EK, is dat het een toernooi is waar soms nog weleens een verrassing uit komt rollen. Zo is het Griekenland eens gelukt, in 2004, om het toernooi te winnen. In 1992 was Denemarken eigenlijk niet geplaatst maar mocht het door omstandigheden toch meedoen en werd het Europees kampioen. Om die reden is het toernooi ook geliefd bij veel liefhebbers van zowel de voetbalsport als van leuke weddenschappen. Er liggen kansen die bij veel andere competities en toernooien niet liggen.

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie