Laatst bijgewerkt op 4 december 2018

Wedden op Messi

Wedden op Lionel Messi is een garantie voor succes. Tenminste, dat zou je denken. Het is uiteraard afhankelijk om wat voor weddenschap het gaat. Maar Messi aanwijzen als 1e goal scorer of als man of the match: tja, vaak zul je daar geld op verdienen! Voordat we echter dieper in duiken op de wedmogelijkheden op Messi, willen we graag meer in gaan op Messi als voetballer. Een legende, natuurlijk!

Wie Lionel Messi?
lionel messiLionel Messi is een Argentijnse voetballer die algemeen wordt beschouwd als een van de grootste spelers van de moderne generatie. Hij speelt voor FC Barcelona en het nationale team van Argentinië. Hij heeft vier keer de FIFA-wereldspeler van het jaar gewonnen (een record al). Hij is vaak beschreven als de opvolger van Diego Maradona vanwege zijn productieve doel scorend record en het vermogen om voorbij tegenstanders te dribbelen.

“Ik heb de speler gezien die mijn plaats in het Argentijnse voetbal erft en zijn naam is Messi. Messi is een genie, en hij kan een nog betere speler worden. ”

Zijn potentieel is onbeperkt en ik denk dat hij alles in zich heeft om de grootste speler van Argentinië te worden. ”

Diego Maradona (2007)

Korte biografie Lionel Messi

Lionel Messi werd geboren, 24 juni 1987, in Rosario, Argentinië, uit een arbeidersgezin. Zijn vader was een arbeider in de fabrieksstaalindustrie en zijn moeder was schoner. Hij begon al op jonge leeftijd met spelen en zijn talent was snel duidelijk. Echter, op de leeftijd van 11, Messi werd gediagnosticeerd met groeihormoondeficiëntie (GHD). Dit was een aandoening die de groei belemmerde en dure medische behandeling vereiste, waaronder het gebruik van het menselijk groeihormoon.

Zijn plaatselijke club River Plate was geïnteresseerd in het contracteren van Messi, maar wilde niet betalen voor zijn medische behandeling. Messi kreeg echter een proefcontract bij Barcelona en coach Carles Rexach was onder de indruk – hij bood Messi een contract aan (geschreven op een papieren servet!). Barcelona betaalde voor de behandeling van Messi in Spanje. Messi verhuisde met zijn vader naar Barcelona en werd een onderdeel van de prestigieuze jeugdacademie van FC Barcelona.

“Ik heb veel offers gebracht door Argentinië te verlaten en mijn familie te verlaten om een ​​nieuw leven te beginnen. Maar alles wat ik deed, deed ik voor voetbal, om mijn droom te verwezenlijken. Daarom ben ik niet gaan feesten of een heleboel andere dingen doen. ”

– Lionel Messi

Messi’s debuut bij FC Barcelona
Messi bereikte al snel het 1e team van FC Barcelona en kreeg zijn eerste verschijning in het seizoen 2004/05 en werd de jongste speler die een competitiedoelpunt scoorde. In 2006 maakte Messi deel uit van het dubbelwinnende team dat zowel La Liga (Spaanse competitie) als Champions League won. Het daaropvolgende seizoen, (2006-07) op slechts 20 jarige leeftijd, was Messi de eerste keuze spits en een essentieel onderdeel van het Barcelona-team – scoorde 14 doelpunten in 26 competitiewedstrijden.

In het seizoen 2009-10 scoorde Messi 47 doelpunten in alle competities, gelijk aan het recordtotaal van Ronaldo voor Barcelona. Naarmate de seizoenen vorderen, bleef Messi zijn eigen records breken. In het kalenderjaar 2012 brak hij het record door de meeste gescoorde doelpunten te maken in een kalenderjaar. Zijn uiteindelijke totaal van doelen in 2012 was 91 – het vorige record van 85 versloeg hij de Duitser Gerd Muller en Pele’s mijlpaal van 75 in 1958. Daar zaten maar liefst 7 goals tussen die hij maakte in de alombekende el clasico.

“Mijn record bestond 40 jaar – 85 doelpunten in een jaar – en nu heeft de beste speler ter wereld deze gebroken en ik ben heel blij voor hem. Hij is een ongelooflijke speler, gigantisch. ”

Gerd Muller

Geen overstap naar Rusland voor Messi
lionel messi spelend voor fc barcelonaBegin 2013, in het clubvoetbal, behaalde Messi 292 doelpunten uit een totaal van 359 wedstrijden en in het internationale voetbal 31 goals uit 76 wedstrijden. Eind 2012 weigerde Messi een zeer lucratieve aanbieding om voor een niet nader genoemde Russische ploeg (vermoedelijk Spartak Moskou) te spelen. Het zou Messi een salaris van 20 miljoen euro per jaar hebben opgeleverd en van Messi de duurste speler ter wereld gemaakt (Barcelona zou € 250 miljoen hebben gekregen). Hij wees het aanbod af omdat hij niet zeker wist of hij zou spelen op de grote Europese kampioenschappen en de moeilijkheden om naar Rusland te verhuizen. In plaats daarvan tekende hij een contract met Barcelona tot het einde van 2018. Toen hem werd gevraagd over zijn overstap naar de Engelse Premier League, onthulde Messi zijn gevoel van verbondenheid met Barcelona.

“Barcelona is mijn leven. Ze hebben me gebracht naar waar ik nu ben. Ik kon niet weggaan, ik wil niet weggaan. Ik weet dat de Premier League erg goed is. Maar ik zie mezelf niet in Engeland spelen, want mijn hart is altijd bij Barcelona. ‘

– Lionel Messi

Internationale carrière: Messi en Argentinië, een mislukt huwelijk.
Omdat Messi vanaf zijn elfde jaar in Spanje werd opgevoed, heeft hij de Spaanse nationaliteit. In 2004 kreeg hij de kans om voor de partij onder de 20 te spelen, maar Messi besloot om te spelen voor Argentinië, het land van zijn geboorte. Hij leidde Argentinië naar de overwinning in het FIFA Youth Championship 2005. Messi maakte zijn volledige internationale debuut in augustus 2005, tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Hongarije. In zijn eerste wedstrijd werd Messi weggestuurd omdat hij naar verluidt een speler elleboogde. De beslissing was omstreden en niet in overeenstemming met de speelstijl van Messi die over het algemeen schoon en in de geest van fair play is; hij is zeer zelden beschuldigd van duiken.

In 2006 nam hij deel aan het Wereldkampioenschap en werd hij de jongste speler van Argentinië in de wereldbeker. Argentinië werd uitgeschakeld in de kwartfinales. In 2008 won hij een Olympische gouden medaille voor Argentinië in het voetbal op de Olympische Spelen in Beijing. Aanvankelijk had Barcelona hem geen toestemming gegeven om te spelen, maar nieuwe coach Pep Guardiola liet hem vrijaf.

In de Wereldbeker van 2010 droeg Messi het shirt van nummer 10 en speelde goed om Argentinië de kwartfinales te helpen bereiken, maar Messi worstelde om te scoren en Argentinië verloor teleurstellend met 4-0 van Duitsland in de kwartfinale. Messi heeft toegegeven dat hij wanhopig wil spelen in een wereldbekerfinale. Succes voor Messi in de World Cup zou de laatste test van grootheid zijn. Pele maakte daarentegen deel uit van de drie keer winnende WK-cup ’58, ’62 en ’70 van Brazilië.

Messi wordt algemeen beschouwd als een van de meest opwindende spelers van de moderne tijd – in feite elke leeftijd. Hij heeft een ongeëvenaarde vaardigheid om te dribbelen en tegenstrevers aan te vallen. Maradona heeft zijn balcontrole als buitengewoon goed beschreven. “De bal blijft vastgelijmd aan zijn voet; Ik heb geweldige spelers gezien in mijn carrière, maar ik heb nog nooit iemand met Messi’s balcontrole gezien. “Messi heeft gezegd dat hij de vreugde wil behouden hoe een kind voetbal speelt

Ik heb niets veranderd, mijn manier van spelen is nog steeds die van een kind. Ik weet dat het vooral mijn taak is en dat ik het op een andere manier moet aanpakken, maar men mag niet uit het oog verliezen dat voetbal een spel is. Het is noodzakelijk om te amuseren, gelukkig te zijn. Dat is wat kinderen doen en ik doe hetzelfde. “(Totale Barca)

Lionel Messi

Na het winnen van de Ballon d’Or voor de vierde keer in januari 2013, zei Messi:

“Om u de waarheid te zeggen, dit is echt ongelooflijk. De vierde prijs die ik heb gekregen is gewoon te groot voor woorden. “(BBC)

Messi en Ronaldo
Messi is vaak vergeleken met de productieve Real Madrid-doelpuntenmaker Christiano Ronaldo, maar beiden wilden de rivaliteit bagatelliseren.

Messi heeft zijn persoonlijkheid en ik heb de mijne. Hij heeft zijn spel en ik heb de mijne. Ik speel ook in een grote club zoals hij. We zijn in elk opzicht anders. Maar nu is hij de beste.

Christiano Ronaldo, in september 2011

Messi’s doelpuntenrecord
Volgens elke norm is Messi’s doelrecordrecord uitzonderlijk. In februari 2013 scoorde hij 301 doelpunten in 365 officiële wedstrijden voor FC Barcelona.

In 2012/13 heeft Messi een recordrecord gevestigd in 21 opeenvolgende games (33 goals uit 21 wedstrijden)
Hij houdt het Guinness Wereldrecord voor de meeste doelen in een kalenderjaar – 86 doelpunten in 2012.
Hij is de enige speler die in vier opeenvolgende Champions League-campagnes scoort.
Vanaf februari 2014 heeft Messi 343 clubdoelen gescoord uit 434 optredens (inclusief Barcelona B-team)
Zijn internationale record voor Argentinië is 37 goals vanaf 83 optredens.
Spaanse La Liga-titel (* 8): 2004-05, 2005-06, 2008-09, 2009-10, 2010-11, 2012-13, 2014-15, 2015-16
Spaanse beker (* 2) – Copa del Rey: 2008-09, 2011-12; Tweede plaats 2010-11
Supercopa de España (* 6): 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013; Tweede plaats 2012
UEFA Champions League (* 4): 2005-06, 2008-09, 2010-11, 2014-15
UEFA Super Cup (* 2): 2009, 2011; Tweede plaats in 2006
Wereldbeker FIFA Club (2): 2009, 2011

Argentinië

Olympische gouden medaille: 2008
Wereldbeker FIFA U-20: 2005
WK 2006 – QF
WK 2010 – QF
WK 2014 – Lopers-up.

Rijkdom en inkomen
Messi is vaak het doelwit geweest van andere voetbalclubs met grote overschrijvingsbudgetten, maar hij is loyaal gebleven aan FC Barcelona. Hij is een van de best betaalde voetballers ter wereld. Zijn basissalaris wordt geschat op € 16 miljoen netto per jaar, tot 2018. Zijn nettovermogen wordt geschat op € 110 miljoen.

Prive leven
Door de normen van het moderne voetbal heeft Messi een relatief private en bescheiden levensstijl. Hij doet zijn best om verbindingen te houden met zijn woonplaats Rosario. Hij heeft een Argentijnse vriendin, Antonella Roccuzzo, en zij hebben één kind Thiago, geboren in november 2012.

Messi treedt op als ambassadeur voor Unicef ​​en heeft ook zijn eigen liefdadigheidsstichting – het ondersteunen van toegang tot onderwijs en sport voor kinderen. Vanwege zijn eigen dure medische behandeling heeft hij ook de Argentijnse ziekenhuizen geholpen met het betalen van een soortgelijke behandeling als die van hemzelf.

Wereldbeker 2014 Brazilie
Veel commentatoren hebben verklaard dat Lionel Messi op zijn best heeft gespeeld in alle competities, behalve het WK. Zowel in het WK van 2006 als in 2010 werd Argentinië uitgeschakeld in de kwartfinales, met Messi niet op zijn best.

Het WK 2014 in Brazilië is een gelegenheid voor Messi om invloed uit te oefenen op het hoogste podium van allemaal. In de openingswedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina scoorde Messi een geweldig doelpunt om Argentinië een winnende start te geven. Hij scoorde vier goals om Argentinië te helpen de Wereldbekerfinale te bereiken. In de finale verloor Argentinië met 1-0 van Duitsland. Messi ontving de ‘Golden Ball’-speler van het toernooi, hoewel de beslissing niet universeel werd ondersteund. Na het toernooi antwoordde Messi:

Ik geef niets om de gouden bal. Ik ben gewoon van streek door de verspilde kansen. We hadden de beste kansen. We wisten dat we het spel niet konden domineren, maar we wisten wat we wilden doen. Op dit moment geef ik niet om mijn prijs. Ik wilde gewoon de beker optillen en naar Argentinië brengen. De pijn is erg goed.

In juni 2016 kondigde een zeer teleurgestelde Messi zijn pensionering van het internationale voetbal aan, na het missen van een penalty toen Argentinië de Copa America-finale knock-out sloeg. Later keerde Messi zijn beslissing terug en zei hij dat hij te veel van Argentinië hield, en “Ik zie dat er veel problemen zijn in het Argentijnse voetbal en ik ben niet van plan er nog een te creëren.”

Statistieken 
Volledige naam: Lionel Andrés Messi
Geboortedatum: 24 juni 1987 (1987-06-24)
Geboorteplaats: Rosario, Argentinië
Hoogte: 1,69 m
Positie spelen: Aanvaller

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie