BetCity is de nieuwe sponsor van wielerploeg Jumbo-Visma

Door Stefan van Buren


BetCity is de nieuwe sponsor van wielerploeg Jumbo-Visma

BetCity is een van de nieuwe sponsoren van wielerploeg Jumbo-Visma. De naam en het logo van de Nederlandse bookmaker zijn vanaf 1 januari 2023 op de truien van het team te zien. Daarmee wordt de bookmaker ook in de wielerwereld regelmatig zichtbaar.

De deal

De sponsordeal werd vorige week gepresenteerd en loopt tot 1 januari 2025. Bij het aflopen van het contract wordt reclame maken voor online casino’s en bookmakers helemaal verboden, dus een verlenging van de samenwerking ligt niet in de lijn van verwachting.

Team Jumbo-Visma is een oer-Hollands wielerteam dat het hele jaar door op het hoogste niveau presteert. Daarnaast zal BetCity, ook een oer-Hollands bedrijf, investeren in de verdere ontwikkeling van wielrennen als breedtesport.

Reactie Jumbo-Visma

Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma, is verheugd BetCity als partner te presenteren. “BetCity is een vooraanstaande online kansspelaanbieder van Nederlandse origine, die in korte tijd een leidende positie veroverd heeft op de markt. Het bedrijf heeft laten zien niet bang te zijn om de gevestigde orde uit te dagen, iets dat onze wielerploegen het afgelopen decennium ook hebben gedaan.”

De gevaren van gokken en de kritiek op de vele reclames heeft Jumbo-Visma meegenomen in zijn overwegingen en plannen. “We realiseren ons dat er kritisch gekeken kan worden naar de samenwerking met deze nieuwe partner, maar we hebben ons goed geïnformeerd en laten adviseren. BetCity kreeg als een van de eersten in Nederland een vergunning van de overheid en is in alle gesprekken die we hebben gehad zeer open en transparant geweest over haar werkwijze en normen en waarden. Voor ons zijn dat belangrijke voorwaarden.”

Reactie BetCity

Ook vanuit BetCity zijn ze zeer blij met het partnership, zo vertelt Robert Kooiman, marketing director van BetCity.. “Met de formidabele Tour de France-resultaten nog vers in het geheugen is BetCity erg trots op het feit dat we ons straks partner mogen noemen van Team Jumbo-Visma. De ploeg heeft zich ontwikkeld tot een van de grootste Nederlandse sportploegen van dit moment, maar is ondanks de recente successen hongerig en ambitieus gebleven. Dat zijn en blijven wij ook.”

Op de shirts in kleinere maten die in de webshop met name door kinderen worden verkocht komt een andere sponsor te staan. BetCity neemt deze plek niet in, maar geeft de kans aan een maatschappelijke partij. Team Jumbo-Visma zal op deze shirts het logo zetten van Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Laatste Nieuws

Nilis: “Voetballers hebben meer risico op gokverslaving”

Oud-voetballer Arne Nilis deelt zijn ervaringen als gokverslaafde om te voorkomen dat anderen dezelfde fouten maken.

De Mos: “Brobbey is een verwend jongetje”

Bij Ajax zijn ze ontevreden over Brian Brobbey. Aad de Mos snapt dat heel goed.

De Mos: “Wij wedden 8 van de 10 keer goed”

In de podcast Twee Viertje met Aad geeft Aad de Mos zijn visie op de voetbalwereld. Deze week: een buitenlandse coach voor Ajax?

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie