Kraker in de Premier League: Chelsea – Manchester City!

Door Stefan van Buuren


Voorbeschouwing: Chelsea – Manchester City (Premier League)

LONDEN – Het Niveau van de top vijf in de Premier League ligt weer ouderwets dicht bij elkaar. Ook al Heeft Tottenham dit seizoen de plek van Manchester United overgenomen, de rest is onveranderd gebleven. Zo ook bij Manchester City en Chelsea. Chelsea staat momenteel derde met 31 punten, Manchester City bovenaan met 38 punten!

Zaterdagavond 8 december 2018 om 18:45 zal de Manchester City op bezoek komen bij ChelseaDe huidige koploper van de Premier League is tot op heden nog ongeslagen. Dit gold ook voor Chelsea, totdat zij 24 november 3-1 ten onder gingen tegen Tottenham. De andere ploeg die nog ongeslagen is is Liverpool, die momenteel tussenbeide in op de tweede plek zichzelf standhoudt.

Manchester City
De Mancunians zijn bezig met doorgaan waar ze vorig seizoen mee de zomer ingingen: winnen. Het lijkt er dan ook op dat zij als winterkampioen de winterstop ingaan. Ook in de Champions League doen ze het erg goed en zijn ze al verzekerd van overwintering. De groepswinst is nog afhankelijk van de laatste wedstrijd, omdat Lyon verrassend genoeg beter heeft gescoord wat onderlinge resultaten betreft. Hiervoor moet City wel eerst verliezen en Lyon winnen.

Chelsea
Chelsea doet het dit seizoen een stuk beter dan vorig seizoen. Met Hazard in vorm bezetten ze nu de derde plaats, terwijl ze vorig seizoen op plek vijf eindigde. Hierdoor hebben ze zich ook niet kunnen kwalificeren voor de Champions League, maar moeten ze het op een traptrede lager doen. In de Europa League doen ze het -vanzelfsprekend- wel erg goed. Ze hebben alle vijf de groepswedstrijden omgezet in winst. Dit mocht ook wel in een poule met clubs als PAOK en Bate Borisov.

—————–ODDS/QUOTERING————

Deze wedstrijd kan veel betekenend zijn voor beide ploegen. Mocht Chelsea winnen dan is de kans dat Chelsea, Arsenal en Tottenham weer aansluiting vinden bij Liverpool en Manchester City groot. Hiervoor moeten zij dan ‘slechts’ winnen. Als Manchester City wint dan kan je stellen dat er weer een grote ploeg achtergelaten wordt in de strijd om het kampioenschap. Dan is de afstand tussen de nummer een en de nummer drie namelijk tien punten!

Onderlinge resultaten
Sinds de oprichting van de Premier League in 1993 is er veel veranderd in het niveauverschil tussen deze twee ploegen. Overall steekt Chelsea met kop en schouders boven City uit. Van de 47 gespeelde wedstrijden ging een kleine meerderheid naar de club uit Londen: Chelsea won 24x. Zevenmaal werd het gelijk en zestien keer won Manchester City.

Maar de belangrijkere statistieken gaan natuurlijk over de meest recente onderlinge wedstrijden. Van de laatste dertig heeft City er namelijk vijftien gewonnen! Ook de laatste drie onderlinge duels gingen naar de club uit Manchester. De bookmakers geven dan ook het voordeel aan Manchester City, ook al spelen ze uit:

Winst Chelsea: 3.90x
Gelijkspel: 3.85x
Winst Manchester City: 1.88x

Oftewel een groot voordeel voor Manchester City. Opvallend  aan de afgelopen onderlinge resultaten is dat er zelden vaker dan twee keer gescoord wordt een deze wedstrijd. Hier kan je natuurlijk ook op inzetten. Stel je zet in op under 2.5 goals, dan pak je hiermee 2.33x je inzet!

Weet City te winnen en de nul te houden? Dan pak je 3.80x je inzet!

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie