Vooruitblik op speelronde 14 in de Eredivisie

Door Janus Schopman


PSV treft bij Feyenoord de ultieme test, Ajax verwacht ADO Den Haag in de Arena

Zoals elk weekend zullen we ook dit weekend weer vooruitblikken op de Eredivisie en dan voornamelijk de traditionele top drie. Waar dit normaalgesproken drie wedstrijden zijn, zijn het er dit weekend slechts twee; Feyenoord ontvangt namelijk foutloze koploper PSV! Ajax zal thuis opwachting maken tegen ADO Den Haag.

ROTTERDAM – De topper van dit weekend is natuurlijk FeyenoordPSV. De nummer drie krijgt de koploper van de Eredivisie op bezoek. Voor beide teams staat er veel op het spel. Feyenoord moet winnen wil het nog enig zicht hebben op de twee teams boven hen. PSV moet winnen omdat het niveau verschil tussen Ajax en PSV zo klein is dat ze beiden waarschijnlijk nog maar heel weinig punten zullen laten liggen. Wil je dit jaar kampioen worden dan moet je heel veel wedstrijden gaan winnen, waaronder uit in de Kuip.

Als we alle statistieken naast elkaar leggen kunnen we in ieder geval een aantal conclusies trekken.

  • PSV wist tot nu toe elk duel te winnen, en scoorde hierbij gemiddeld 3.54 doelpunten per wedstrijd. Aangezien Feyenoord slechts in 5 van de 13 wedstrijden een clean-sheet weet te houden, zal PSV hoogstwaarschijnlijk scoren.
  • PSV scoort het meest aan het einde van de wedstrijd. Tussen de 76ste en 90ste minuut werd tot nu toe al 14x het net te vinden. Terwijl Feyenoord in deze periode juist de meeste doelpunten tegenkrijgt; maarliefst zes van de dertien tegendoelpunten werden gescoord in dit deel van de wedstrijd. Oftewel dit wordt een spannend kwartiertje.
  • Feyenoord heeft thuis alle wedstrijden gewonnen dit seizoen in de Eredivisie. Oftewel het legioen doet wat er gedaan moet worden en de Kuip is een kolkende bedoeling. Of PSV hier boodschap aan zal hebben weten we niet, aangezien die alle uitwedstrijden dus ook gewonnen heeft.
  • De laatste ontmoeting tussen de twee in de Kuip in de Eredivisie dateert uit februari dit jaar, toen won PSV redelijk eenvoudig met 1-3.
  • Van de afgelopen zes ontmoetingen ging de overwinning vier keer naar de mannen uit Rotterdam.

2.55x je inzet als PSV weet te winnen in de Kuip!

Feyenoord won afgelopen weekend op een laag pitje met moeite thuis met 1-0 van nummer zestien FC Groningen. Jens Toornstra scoorde in de 7de minuut het enige doelpunt. Het leek erop dat ze hun kracht wilde sparen voor de wedstrijd tegen PSV. De opbouw was namelijk traag, net als het positiespel. Veel ballen werden teruggespeeld en er was weinig beweging. Ondanks dit wisten ze dus toch te winnen.

“Feyenoord is wereldrecordhouder terugspelen op de eigen keeper. Het leek allemaal nergens op. En PSV won weer met ruime cijfers. Als je dan over Feyenoord – PSV praat, ben je geneigd een tweetje in te vullen als voorspelling. Maar zo simpel is het niet” – Willem van Hanegem

PSV daarentegen speelde een redelijk gemakkelijke pot thuis tegen Heerenveen. Er werd met 3-0 gewonnen en het spel was snel en dynamisch. Het knelpunt waar PSV alleen nogal mee zit is dat het weinig rust heeft; woensdag ontvangen ze de sterren van FC Barcelona. Hierdoor wordt het nogal een uitputtingsslag en zou het zomaar kunnen dat Feyenoord een stuk fitter voor de dag komt komende zondag.

Oftewel het kan alle kanten op, en dat vinden de bookmakers ook: BetssonBij een thuisoverwinning van Feyenoord krijg je 2.60x je inzet. Bij winst van de Eindhovenaren krijg je net iets minder, dan kan je 2.55x je inzet bijschrijven in je account. Wordt het een gelijkspel dan verdien je 3.55x je inzet!

12.50x je inzet als ADO erin slaagt om Ajax op een gelijkspel te houden!

AMSTERDAM – De nummer twee Ajax, die momenteel in bloedvorm is, ontvangt ADO Den Haag. Zondag om 12:15 zal de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA afgetrapt worden. Ajax is uiteraard favoriet in deze wedstrijd. Maar als we kijken naar de statistieken dan is het helemaal niet heel onredelijk dat ADO misschien wel een punt meeneemt uit Amsterdam:

  • De laatste ontmoeting was in februari in de ArenA, het werd toen 0-0.
  • Van de laatste 30 ontmoetingen gingen er 19 naar de Amsterdammers. Tweemaal wist ADO te winnen en negen keer werd het gelijk.
  • De een na laatste ontmoeting was in Den Haag. Toen werd het ook gelijk namelijk 1-1.

Maar als je kijkt naar de huidige resultaten van zowel Ajax als ADO dan kan je wel de conclusie trekken dat Ajax in veel betere vorm verkeert dan de tegenstanders. Ajax is namelijk bezig aan een erg indrukwekkende reeks. De bookmakers denken er ook zo over. Bij Betsson krijg je slechts 1.05x je inzet als Ajax wint. Dit klopt ook wel aangezien de quotering voor ADO maar liefst 35.00x je inzet is! Voor een gelijkspel krijg je 12.50x je inzet.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie