Eredivisieseizoen 2020/2021 start: wie wordt kampioen?

Door Stefan van Buuren


Wie kroont zich tot eredivisiekampioen in het jaar 2020/2021?

Amsterdam – Maar liefst 6 maanden werd er niet gevoetbald in ons kikkerlandje. Het coronavirus zorgde er voor dat voetballers zich voor even weer gewoon als mensen moesten gedragen: voor de kinderen zorgen, samen boodschappen doen met moeders de vrouw en uiteraard, de conditie op peil houden. Maar vorige week rolde dan eindelijk weer de eerste bal op de voetbalvelden van 9 thuisspelende profclubs. Zowel PSV, Ajax als Feyenoord trokken relatief eenvoudig een overwinning over de streep, hoewel Ajax dat billen knijpend met 10 man moest doen.  

De grote hamvraag is, wie heeft er tijdens corona het hardst gewerkt? Dat geldt niet alleen voor de selecties en de trainers, maar ook voor de technisch directeuren. Welke ploeg is op papier de favoriet om de titel dit jaar binnen te slepen? In de VI Seizoensgids waren 19 van de 20 ‘kenners’ het daarover eens: Ajax stond met stip op 1, vaak gevolgd door PSV. AZ en Feyenoord zouden gaan uitmaken wie plek 3 bemachtigt. Maar, denken de bookmakers daar ook zo over?

Unibet – Als we kijken naar bookmaker Unibet dat krijgt Ajax met een quotering van 1,55 zoals verwacht de favorietenrol toegedicht. Dat het verschil met PSV zo groot zou zijn, tja, dat is koffiedik kijken, maar de mannen achter de noteringen geven PSV met quotering van 4,10 weinig kans. Feyenoord en AZ worden al helemaal niet als favorieten gezien met respectievelijk 9,00 en 7,00

Dat is opvallend, wat AZ zou je toch omschrijven als meer dan een outsider. Aan het einde van vorig seizoen eindigde AZ samen met Ajax op plek 1. Slechts het doelsaldo was licht in het voordeel van de Amsterdammers, waardoor AZ naast de titel greep. En dus ook naast de Champions League. In eigen competitie mocht AZ uitrusten waardoor de aftrap met FC Utrecht werd verplaatst. Veel hielp dat niet want de Alkmaarders dolven het onderspit in Oekraïne tegen Dynamo Kiev. Ze zullen dus gebrand zijn op revanche tegen de in hun ogen oneerlijke competitie beëindiging. OnlineWedden24 ziet AZ dus als een leuke gok waar, met 7x de winst, een prima boterham aan te verdienen is!

Wie gaat de nacompetitie in en wie degradeert?
Kijken we naar onderen, dan is RKC de gedoodverfde degradant volgens Unibet. ADO Den Haag, dat zich op veel posities versterkte, wordt ook als kansmaker voor degradatie gezien, gevolgd door VVV Venlo. PEC Zwolle wordt ook laag ingeschat met een klassering op plek 15.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie