WK Qatar poules

Posted on 12 juli 2022

De poules voor het WK 2022 in Qatar voorspellen veel mooie wedstrijden. In de groepsfase van het grootste voetbaltoernooi ter wereld zijn enkele favorieten aan te wijzen om op te wedden, maar het wordt ook spannend, bijvoorbeeld tussen Spanje en Duitsland. Op deze pagina vind je de acht WK Qatar poules.

Poule A

Qatar
Nederland
Senegal
Ecuador

Gunstige loting voor Nederland

De reacties op de loting voor Nederland waren ronduit positief. We hebben het getroffen met onze tegenstanders, die op papier zwakker zijn dan Oranje. De wedstrijden tegen gastland Qatar en Afrika Cup-winnaar Senegal betekenen een primeur; tegen hen heeft Nederland nog nooit gespeeld. Tegen Ecuador speelde Oranje twee keer een vriendschappelijke wedstrijd. In 2006 won Oranje met 1-0 door een doelpunt van Dirk Kuyt. In 2014 koos bondscoach Louis van Gaal Ecuador uit als oefenpartij richting het WK. Toen eindigde de ontmoeting in een gelijkspel (1-1).

 

WK Qatar
Nederland wordt wereldkampioen
13.00
WK Qatar
Nederland wordt groepswinnaar
1.40

Poule B

Engeland
Verenigde Staten
Iran
Wales

Mogelijke tegenstanders Nederland WK 2022

Engeland wil de wereldbeker thuisbrengen en is één van de favorieten voor de eindwinst. De Verenigde Staten is terug op het WK nadat ze het toernooi van 2018 misten. Iran deed zes keer mee aan het WK, maar kwam nooit door de groepsfase. Wales kwalificeerde zich op het laatste moment door in de play-offs te winnen van Oekraïne.

Als Nederland de groepsfase overleeft, treft het in de achtste finales een land uit deze poule. We voorspellen dat Engeland als eerste eindigt en de Verenigde Staten op nummer twee. Als Nederland zijn eigen poule wint, zou dit scenario betekenen dat Nederlander in de achtste finale tegen de Verenigde Staten speelt. Het zou gunstig zijn, maar pin ons er niet op vast dat het gaat gebeuren.

 

WK Qatar
Engeland wordt wereldkampioen
6.50

WK Qatar
Kane wordt topscorer
8.00

Poule C

Argentinië
Mexico
Polen
Saoedi-Arabië

Poule Lionel Messi WK 2022

In Poule C is Argentinië met Lionel Messi de favoriet. Het Zuid-Amerikaanse land hoort bij de kanshebbers voor de WK-winst. Daarvoor moet het in de groepsfase afrekenen met Mexico, Polen en Saoedi-Arabië. De strijd om de tweede plek belooft spannend te worden, want Mexico en Polen liggen niet ver uit elkaar, zeker gezien de mindere vorm waarin Mexico verkeert. Saoedi-Arabië kwam in vier pogingen nooit verder dan de groepsfase en heeft in onze ogen ook dit WK weinig kans.

Overzicht poules WK 2022 Qatar

WK Qatar poules

Poule D

Frankrijk
Denemarken
Tunesië
Australië

Poule van wereldkampioen Frankrijk

Regerend wereldkampioen Frankrijk vindt zichzelf terug in Poule D. De grootste uitdager voor de Fransen is Denemarken, dat na de halve finale van het EK 2020 als een outsider wordt gezien om ver te komen in het toernooi. Met Tunesië hoeven we weinig rekening te houden, zij kwamen bij geen van de vijf deelnames door de groepsfase. Australië kwalificeerde zich via de play-offs voor het WK ten koste van Peru en hoopt beter te presteren dan op het vorige WK. In 2018 werd Australië in de groepsfase uitgeschakeld door dezelfde tegenstanders als nu: Frankrijk en Denemarken. We verwachten voor de ‘Aussies’ helaas eenzelfde uitslag, met Frankrijk op één en Denemarken op twee.

 

WK Qatar
Frankrijk wordt groepswinnaar
1.40

WK Qatar
Frankrijk wordt wereldkampioen
6.50

Poule E

Spanje
Duitsland
Japan
Costa Rica

Clash tussen wereldkampioenen

Deze poule is veruit de spannendste als het gaat om wie de eerste plek gaat veroveren. Het is de enige groep met twee toplanden erin, doordat Duitsland niet in de top zeven van de FIFA ranking stond en bij de loting in pot twee werd ingedeeld. De Duitsers zullen met Spanje strijden om wie groepswinnaar wordt met als beloning een makkelijkere tegenstander in de achtste finale. Op zondag 27 november spelen de twee voormalige wereldkampioenen tegen elkaar, wat ons betreft de mooiste wedstrijd in het huidige speelschema van het WK 2022. Voor Japan en Costa Rica wacht een zware taak om de groep te overleven.

Bookmakers WK 2022

Poule F

België
Kroatië
Marokko
Canada

Halve finalisten in Poule F

België en vicewereldkampioen Kroatië maakten een goede indruk op het meest recente WK in 2018. België versloeg Brazilië in de kwartfinale en werd in de halve finale op het nippertje uitgeschakeld door wereldkampioen Frankrijk (1-0 verlies). Kroatië schopte het tot de finale door Engeland te verslaan. Maar ook voor Luka Modrić en co was Frankrijk te sterk; Kroatië verloor de finale met 4-2. Nu nemen de nummer twee en drie van het WK 2018 het tegen elkaar op in de poulefase, waarin zij ook Marokko en Canada treffen.

 

WK Qatar
Kroatië verslaat Marokko
1.90

Poule H

Portugal
Uruguay
Zuid-Korea
Ghana

Beladen wedstrijd Uruguay – Ghana

Favoriet in deze poule is natuurlijk Portugal, maar we kijken vooral uit naar een belanden onderonsje tussen Uruguay en Ghana. Tijdens het WK 2010 ontmoetten de twee landen elkaar in de kwartfinale in een wedstrijd die uitliep op een verlenging. In de allerlaatste seconden was Ghana dichtbij de winnende goal, maar Luis Suárez bokste de bal met zijn handen weg voor de doellijn. Ghana miste de daaropvolgende penalty, waarna Uruguay de bepalende strafschoppenserie win. Het is voor Suárez sindsdien aan te reden om zich nooit in Ghana te laten zien. Het Afrikaanse land kan enigszins wraak nemen tijdens het WK in Qatar.

WK 2022 voorspellingen

“Nederland hoort bij de favorieten voor het EK 2024”

Aad de Mos heeft genoten van de WK-finale, maar is teleurgesteld in het toernooi van Nederland. Hij blijft kritisch op Louis van Gaal.

De Mos: “Oranje uitgeschakeld door omkoping”

Aad de Mos en Maikel de Lange blikken in WK Qaadtar terug op het WK van Oranje en de uitschakeling tegen Argentinië.

Kansspelautoriteit geeft 14 waarschuwingen voor WK-acties bookmakers

De Kansspelautoriteit is tijdens het WK in Qatar extra alert op ongeoorloofde activiteiten van online casino’s en bookmakers in Nederland.

De Mos: “Afspraak Gakpo en PSV over transfer”

Cody Gakpo heeft in korte tijd het wereldtoneel veroverd. Aad de Mos raadt de aanvaller aan om met PSV te praten over een transfer.

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie