Aad geeft raad aan Schreuder: “Geef Kudus vertrouwen”

Door Stefan van Buren


Aad geeft raad aan Schreuder: “Geef Kudus vertrouwen”

Aad de Mos werpt in de nieuwe podcastaflevering nog één keer een blik op het WK, maar kijkt daarna vooruit. De transfermarkt opent op 1 januari en dus geeft onze huisanalist zijn visie op de transferperiode van Ajax, Mohammed Kudus, Edson Álvarez en de kunst van het scouten. De oud-coach van de Amsterdammers is daarnaast kritisch op de jeugdopleiding van de club.

Ajax moet Kudus niet verkopen

Mohammed Kudus heeft tijdens het WK indruk gemaakt op de scouts. De middenvelder van Ghana liet zien dat hij een stap hoger aankan en zou voor een hoog bedrag kunnen vertrekken bij Ajax. De Mos zou Kudus echter niet verkopen bij een megabod.

“Ik zou Kudus niet verkopen. Die gaat in waarde alleen maar stijgen als hij bij Ajax de kans krijgt om eens keer wedstrijden achter elkaar te spelen. Als je het vertrouwen niet hebt van een coach is dat heel vervelend voor een speler. Bij Ghana kreeg hij het vertrouwen wel en dan is hij een van de meest opvallende spelers van het WK. Hij heeft het bij Ajax ook al laten zien in wedstrijden tegen Liverpool en Rangers. Dan staat hij er toch altijd en laat hij zich van zijn beste kant zien.”

Raad aan Schreuder

Volgens De Mos is nu eens en te meer duidelijk dat Alfred Schreuder verkeerd gebruik maakt van de kwaliteiten van Kudus. “Ik denk dat er één positie is waar hij goed uit de voeten kan. Dat is de positie waar hij ook bij Ghana speelde. Deze jongen wil arbeid leveren, bewegen en met de bal in de zestien komen. Dat is wel een leuk iets, maar hij mag niet het slachtoffer worden van tactische experimenten. Dat is nu wel zo, als valse nummer 9. Die jongen doet het wel, maar hij is het eigenlijk niet. Ik zou de raad willen geven: stel hem op als 10 en laat Brobbey op 9 staan. Daar krijg je twee goede spelers voor terug.”

 

Transfertargets Ajax

Ajax stelde teleur in de eerste seizoenshelft en dus is de roep om versterkingen groot. De selectie van Schreuder zou versterkt moeten worden met een keeper, een linksback, een rechter centrumverdediger, een middenvelder en een rechtsbuiten. Het zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij De Mos.

“Hoe goed is de jeugdopleiding van Ajax?”, roept de Mos uit. “Moeten we ons dat niet eens afvragen? Of hoe slecht is de jeugdopleiding? Dat je dat allemaal moet halen. Dan doe je iets niet goed in de club, hè? Als je dat tegen mij zegt, is dat mijn eerste antwoord. Die hadden we vroeger zelf!”

“Je kunt je dan alleen maar afvragen: wat is er mis in de jeugdopleiding? Nou, ik zie het af en toe wel. Spelers kunnen daar fouten maken en fouten herhalen, dat je denkt: vroeger was dat meteen wisselen. En: ‘kom maar op het bankie zitten’. Bij Jong Ajax zie ik spelers die elke keer weer in de fout gaan en goals weggeven alsof het niks is. Dus er zal wel iets niet goed zitten, maar wat dat precies is moeten de deskundigen maar uitzoeken.”

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie