“Ajax is favoriet voor de titel in de Eredivisie”

Door Stefan van Buren


“Ajax is weer favoriet voor de titel in de Eredivisie”

De aanstelling van John Heitinga heeft Ajax goed gedaan. Het vertrouwen keert langzaam terug bij de Amsterdammers, die weer zijn aangehaakt in de titelstrijd. Aad de Mos wil zelfs wel een stapje verder gaan. De meestervoorspeller wijst Ajax aan als de titelfavoriet van de Eredivisie

Lek is boven

Na een slechte reeks en het ontslag van Schreuder heeft Heitinga in zijn eerste twee wedstrijden makkelijke overwinningen geboekt. Volgens De Mos een logisch gevolg van zijn tactische keuzes. “De spelprincipes en de spelers op de juiste plaats geven voldoening om naar te kijken. Ajax speelt weer op de manier zoals Ajax eigenlijk hoort te spelen”, aldus De Mos in de podcast Twee Viertje met Aad.

“Het zijn soms hele kleine dingetjes waardoor iets wel of niet loopt. Daar heeft Heitinga de goede keuzes in gemaakt. het wordt opgepikt door de spelers. Morgen staan ze voor een grote testcase. Twente voor de beker uit. Ik heb er wel vertrouwen in dat Ajax tot de laatste dag sowieso gaat meespelen voor de landstitel.”

 

Titelfavoriet

De strijd om het kampioenschap is ongekend spannend aan het worden. Het verschil tussen nummer één Feyenoord en nummer vijf FC Twent is slechts zes punten. Hoe bepaalt Aad wie nou de favoriet is? “Je kijkt dan meer naar het spel. Wie er zo snel mogelijk stabiel aan het worden is. Die het meest aansprekende voetbal speelt. Die logischerwijs niet veel meer gaat verliezen de komende weken. Dan kijk ik daarbij ook naar het programma wat ze krijgen, is dat een beetje gunstig aansluitend met het spel dat ze op dit moment leveren. Een nieuwe coach erbij, dan zie je gewoon duidelijk dat Ajax favoriet is!”

“Ajax speelt het beste voetbal. Ajax heeft ook een programma dat gemaakt is om succes te halen. En in de loting tegen Union Berlin in de Europa League, dat ligt ze ook wel. Daar ben ik van overtuigd”, aldus De Mos. Vanaf nu gaat het volgens hem alleen maar weer beter worden in Amsterdam “Ik heb dat jaren meegemaakt. Als het zonnetje gaat schijnen, zoals nu, en het gras gaat groeien, dan gaan ze nog beter spelen, de Godenzonen. Alles bij elkaar opgeteld is Ajax mijn favoriet.”

De ranglijst ziet er volgens De Mos aan het eind van het seizoen als volgt uit: “Ajax nummer één. Feyenoord is de tweede. PSV gaat waarschijnlijk derde worden. En degenen waar de minste druk op zijn AZ en Twente. Die gaan vier en vijf worden.”

 

Eredivisie
Ajax wordt kampioen
2.37

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie