Bezoekers Bingoal Stadion worden gewaarschuwd voor gokverslaving

Door Stefan van Buren


Bezoekers Bingoal Stadion worden gewaarschuwd voor gokverslaving

De gemeente Den Haag gaat supporters van ADO Den Haag via reclameborden in het stadion waarschuwen voor de risico’s van gokken. Het is een tegenreactie op de reclame van bookmakers in het voetbal. Het stadion van ADO Den Haag werd deze zomer omgedoopt tot het Bingoal Stadion.

Kritiek vanuit de gemeente

De gemeente is eigenaar van het ADO-stadion, maar had blijkbaar weinig te zeggen over de naamsverandering. De wethouder sport, Hilbert Bredemeijer, is het namelijk niet eens met de sponsoring door een gokbedrijf.

“Gokreclame hoort niet bij sport. Deze vorm van sponsoring vond ik vanaf het begin al onwenselijk, maar we konden hier als gemeente niets tegen doen”, zegt Bredemeijer tegen Omroep West. “Ik ben daarom ook heel blij met de nieuwe landelijke wetgeving. In de tussentijd doen we alles wat we kunnen om de supporters van ADO Den Haag thuis en in het stadion te waarschuwen.”

De waarschuwing die tijdens wedstrijden van ADO zichtbaar zal zijn luidt: “Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+”. Daarna volgt het telefoonnummer van de hulplijn van het Loket Kansspel (0800-2400022)

Verbod op gokreclames

Vanaf 1 januari verdwijnen gokreclames stap voor stap uit het Nederlandse straatbeeld en uit de stadion. In 2024 wordt sponsoring van evenementen verboden en in 2025 mogen gokbedrijven niet meer op sportshirts. ADO zal dan op zoek moeten naar een nieuwe shirtsponsor (dat is nu Hommerson Casino) en een nieuwe naamgever voor het Bingoal Stadion.

Laatste Nieuws

Nederlandse Loterij is de komende 10 jaar hoofdsponsor van TeamNL

Nederlandse Loterij heeft zich voor de komende tien jaar verbonden aan TeamNL. De aanbieder van kansspelen is de eerste hoofdsponsor ooit.

De Mos voorspelt: “Pasveer keept voor Oranje op het WK”

Aad de Mos denkt dat Remko Pasveer namens Nederland zal keepen tijdens het WK in Qatar. Zo laat hij weten in de podcast Twee Viertje met Aad.

Franse overheid wil Zebet overnemen

ZEturf, in Nederland actief met Zebet, wordt mogelijk van de Franse overheid. De Franse nationale loterij heeft de onderhandelingen geopend.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie