De Mos: “Afspraak Gakpo en PSV over transfer”

Door Stefan van Buren


De Mos: “Afspraak Gakpo en PSV over transfer”

Cody Gakpo heeft in korte tijd het wereldtoneel veroverd. De aanvaller van PSV scoorde al drie keer op het WK in Qatar en wordt in verband gebracht met een transfer naar de absolute top. Aad de Mos raadt Gakpo aan om binnenkort even met het bestuur van PSV rond de tafel te gaan zitten.

Aanbiedingen

Tot nu toe heeft Gakpo op het WK net zoveel gescoord als Lionel Messi en Richarlison. Dat valt natuurlijk op bij de scouts, die het toernooi bekijken op zoek naar talent. “Ik denk dat hij op zijn gemak achterover kan leunen. Hij moet wachten welke aanbiedingen er bij PSV binnen gaan komen na het WK”, zo vertelt De Mos in de podcast Twee Viertje met Aad.

De Mos weet vanuit zijn ervaring als trainer hoe het transferspelletje werkt. “Ik denk dat er bepaalde afspraken zijn gemaakt tussen Gakpo en PSV, dat ze bij een bepaald bedrag om de tafel moeten gaan met elkaar. Dat ze zeggen: oké, dat bedrag gaan we toch niet vragen, we gaan meer vragen en de helft daarvan delen we met elkaar. Gakpo is nu een absolute hit in het Europese voetbal!”

 

Seizoen bij PSV afmaken?

Het WK loopt 18 december af. Niet lang daarna opent de winterse transfermarkt. Het is de kans voor Gakpo om te profiteren van zijn goede spel op het WK, maar een transfer aan het einde van het seizoen zou volgens De Mos ook niet vreemd zijn. “In de winter kan hij absoluut een transfer maken, maar als Gakpo en PSV dat willen, kunnen ze ook nog afdwingen dat hij het seizoen af mag maken bij zijn club PSV, om daarna pas, bij een normale voorbereiding, naar het buitenland te gaan.”

Manchester United wordt al langere tijd in verband gebracht met Gakpo, maar nu schijnt ook Real Madrid interesse te hebben in de aanvaller. Welke club past het beste bij hem? “Dat moet Gakpo zelf aanvoelen, waar hij speelkansen krijgt en waar hij een coach heeft die in hem gelooft. Al die zaken. Waar is er veel concurrentie? Waar botert het wel of niet in het team? Waar liggen zijn voorkeuren? Maar als dit zo verdergaat op het WK, kan hij alles kiezen wat hij zelf wil. De subtop, daar kun je een kruis door zetten. Dat is niet zijn terrein meer. Zijn terrein ligt in de absolute top.”

Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

WK Qatar
Argentinië wordt wereldkampioen
7.50

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie