De Mos adviseert PSV en vindt hype Veerman onterecht

Door Stefan van Buren


De Mos adviseert PSV en vindt hype rond Veerman onterecht

Volgens Aad de Mos heeft PSV zijn tegenstander FC Kopenhagen in de eerste wedstrijd onderschat. Om eenzelfde verrassing te voorkomen advies de oud-trainer van de Eindhovenaren zijn collega Roger Schmidt: “Speel op de counter!” Daarnaast stelt Aad dat Joey Veerman niet het talent heeft dat hem wordt toegedicht.

Onderschatting

PSV speelt donderdag de return tegen Kopenhagen, nadat het in de eerste wedstrijd 4-4 werd. De Mos wijst daarvoor een duidelijke reden aan. “Dat was het onderschatten van de technische staf en de kwaliteiten van Kopenhagen. Kopenhagen is een lastige club. Zij hebben ook in het verleden topclubs uitgeschakeld, zoals Ajax een keer. De verpakking is niet geweldig, maar de inhoud is wel goed. Ze hebben hele goede middenvelders. Hele snelle, handige spelers die snelle voetjes hebben en die hebben PSV toch pijn gedaan.”

Fouten bij PSV

“Het zag er verdedigend natuurlijk niet goed uit, Sangaré in de fout, Drommel in de fout, noem maar op. Je zag ook hoe kwetsbaar ze zijn als ze onder druk worden gezet. Mijn advies voor PSV deze donderdag: hou de ruimtes klein, geef Kopenhagen maar eens de bal en doe het zoals zij het vaak doen; speel op de counter. Dan ben ik er van overtuigd, als PSV goed gestaffeld staat, dat PSV een ronde verder komt.”

Kopenhagen - PSV
PSV wint
2.00

Hype Veerman onterecht

Ook Joey Veerman maakte tegen Kopenhagen geen goede indruk. Het nieuwe talent van PSV wordt volgens De Mos te veel opgehemeld. “Als er niets meer valt te schrijven over alle anderen komt Veerman binnen. Dan maken we daar gelijk een sterspeler van; die moet gelijk in het Nederlands elftal spelen. Ga eerst maar eens twee jaar achter elkaar 34 wedstrijden spelen plus je Europese wedstrijden. Zo’n 100 wedstrijden voor PSV, dan gaan we eens kijken.”

“Wat ik eerder heb gezegd: handelingssnelheid, dat heb je of dat heb je niet op dat niveau. Veel spelers zaken door het gebrek aan gebrekkige handelingssnelheid door het ijs zakken. Dat was in de wedstrijd niet alleen Veerman, dat waren ook diverse spelers achterin. Allemaal leuk en aardig als ze echt heel sterk zijn, maar je moet ook kunnen verdedigen en je moet snel kunnen opbouwen tegen een ploeg die goed gestaffeld staat. Dus voorzichtig met die hype, ik begrijp wel dat Veerman niet goed is.”

AZ - Bodø/Glimt
Bodø/Glimt gaat door
1.95

Ajax - Feyenoord
Ajax wint
1.40
Real Madrid - Barcelona
Minder dan 2,5 goal
2.30

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie