Raad van Aad: “PSV wint van Ajax”

Door Stefan van Buren


Raad van Aad: “PSV wint van Ajax”

Zondag staat de topper in de Eredivisie op het programma. Koploper Ajax ontvangt nummer twee PSV. Bij winst van de Amsterdammers wordt het gat vier punten. Aad de Mos denkt echter dat PSV een inhaalslag gaat maken. “PSV wint van Ajax”, voorspelt hij in de podcast Twee Viertje met Aad.

PSV favoriet bij Aad

Bij bet365 is Ajax veruit favoriet met een odd van 1.75, maar De Mos denkt dat PSV aan het langste eind gaat trekken. “Voor deze wedstrijd in de ArenA is PSV bij mij favoriet op basis van de kwaliteiten en de laatste wedstrijden”, aldus de oud-trainer van beide ploegen. Tegenover winst van de ploeg uit Eindhoven staat een odd van 4.33.

De Mos heeft zelfs een idee over hoe het scoreverloop zich zal voltrekken. “Het is clichématig, maar het is nou eenmaal zo: ze zullen allebei even de kat uit de boom kijken. Ajax zal direct ten aanval trekken. Maakt Ajax 1-0, dan betekent dat automatisch dat Ajax die wedstrijd over de streep gaat trekken. En 0-1 voor PSV betekent dat PSV terug gaat zakken. En dan zijn ze vlijmscherp met hun counters, zoals tegen Arsenal, dan gaat Ajax weer tekortkomen in de verdediging.”

“Het gaat een wedstrijd worden waarbij de buitenspelers het gevecht aangaan met de zwakke backs van beide ploegen”, denkt De Mos. “Sánchez is te matig, Mwene is een twijfelgeval en Max is helemaal een twijfelgeval. Als ik trainer bij Ajax was zou ik absoluut Berghuis tegen Max zetten, dan wordt Max dolgedraaid.”

Ajax - PSV
PSV wint
4.33

Titelstrijd

Ajax of PSV kan zondag een belangrijke slag slaan, maar met nog een hele seizoenshelft te gaan is deze ontmoeting volgens onze huisanalist nog niet bepalend voor de titelstrijd. “Er kan nog zoveel gebeuren. Je kunt blessures krijgen. Wat gaat het WK brengen met blessures? Wat gebeurt er in de transferwindow? Misschien verkoopt PSV Sangaré of Gakpo wel voor de hoofdprijs.”

Bij een nederlaag van Ajax verwacht De Mos wel dat de druk in Amsterdam toeneemt. Na de uitschakeling in de Champions League en de kritiek op aankopen ligt de Amsterdamse club weer eens onder een vergrootglas. “Als Ajax verliest, krijgen ze nog twee hele zware wedstrijden. Dan wordt het woensdag tegen Vitesse moeilijk en als laatste moeten ze nog naar dat kunstgras in FC Emmen. En dan gaat iedereen zijn voetje terugtrekken, omdat ze de volgende dag in het vliegtuig naar Qatar stappen. Dat zijn geen cadeautjes voor Schreuder.”

Meer Raad van Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Rondom het WK zijn de analyses van De Mos ook te zien in de video-serie WK Qaadtar.

Laatste Nieuws

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie