Tien vergunningen voor aanbieders kansspelen

De Kansspelautoriteit verleent in totaal tien vergunningen waarmee bedrijven per 1 oktober 2021 in Nederland via het internet kansspelen aan mogen bieden.

De Nederlandse politiek besloot twee jaar geleden dat de kansspelenmarkt geopend zou worden. Diverse bedrijven zijn daarop ingehaakt. René Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van de Kansspelautoriteit, maakte eerder bekend dat er 29 aanvragen voor het online aanbieden van kansspelen zijn ingediend.

Slechts één op de drie aanvragen zijn dus gehonoreerd. Jansen legde bij Nieuwsuur uit waarom dat het geval is. “Er worden hoge eisen gesteld aan een vergunning, onder meer op het gebied van verslavingspreventie en consumentenbescherming, en de Kansspelautoriteit toetst streng.”

Het zal volgens de Kansspelautoriteit niet bij tien vergunningen blijven. Een groep bedrijven zal na 1 oktober 2021 nog een aanvraag indienen, waardoor er pas in de zomer van 2022 een compleet beeld zal zijn van de online kansspelmarkt in Nederland.

De tien huidige vergunningshouders

Inmiddels zijn de namen van de tien huidige vergunninghouders bekendgemaakt. Het gaat om de volgende bedrijven die via internet kansspelen aan mogen bieden: TOTO Online, FPO Nederland, Holland Casino, NSUS Malta Limited, Play North Limited, Tombola International Malta Plc, Hillside (New Media Malta) Plc, Bingoal Nederland, Betent en LiveScore Malta Limited.

Om veilig online gokken mogelijk te maken heeft de Kansspelautoriteit de zogenoemde Kansspelwijzer in het leven te roepen. Op de website van de overheid is het mogelijk om de naam van een bedrijf, website of app in te voeren en te checken of het bedrijf een vergunning heeft gekregen van de Nederlandse overheid. Het is daar ook mogelijk om vergunninghouders die zich niet aan de regels houden aan te geven. Zo ontstaat er een overzicht van hoe betrouwbaar het is om in te zetten bij verschillende bookmakers.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie