Aad de Mos: “Oranje gaat nog beter spelen”

Door Stefan van Buren


Aad de Mos: “Oranje gaat nog beter spelen”

In de vijfde aflevering van de videoserie WK Qaadtar blikt Aad de Mos terug op Oranje-Senegal en vooruit naar Oranje-Ecuador. Daarnaast waagt hij zich aan Viva Hollandia in de karaokebar én wordt er een duik genomen in de Noordzee. “Oranje gaat nog beter spelen.”

Winst op Senegal

Na de winst van Oranje op Senegal is Aad nog meer in de WK-stemming. Hij opent de uitzending met een toast en de hoop op nog zes overwinningen. De eerste is in ieder geval binnen, met complimenten voor Van Gaal. “Louis had hele goede wissels. Bracht met Depay een hele goede speler binnen, waardoor we automatisch meer naar voren gingen spelen. Dat boezemt ook angst in bij de tegenstander. Dan krijg je zo’n situatie waar de goal uitkwam.”

Noppert

Net als iedereen in Nederland was De Mos verrast over Andries Noppert onder de lat, maar was te spreken over de doelman van sc Heerenveen. “Hij doet het heel goed. Je krijgt maar twee, drie ballen en die moet je pakken. Je wordt niet ingeschoten zoals bij Heerenveen of Go Ahead. Vergeet niet dat het ook een klein beetje geluk is, dus we moeten het nog afwachten. Maar in potentie heeft hij dingen laten zien dat hij een goede keeper is.”

Nederland - Ecuador
Nederland wint
1.80

Vooruitblik Ecuador

De Mos verwacht dat het spel van Oranje alleen nog maar beter wordt. Vrijdag speelt de ploeg van Van Gaal tegen Ecuador. “Typische Zuid-Amerikaanse ploeg. Fysiek sterk, tactisch behoorlijk intelligent. Twee goede spitsen, Valencia en Estrada. Ik denk dat het geen makkelijke wedstrijd gaat worden, maar ik denk wel dat met onze kwaliteiten en het zelfvertrouwen wij meer kans maken.”

Koopmeiners opstellen

Ten opzichte van de vorige opstelling zou De Mos een plekje vrij maken voor Teun Koopmeiners. De middenvelder van AZ kan volgens Aad bijdragen in de opbouw, zeker als Frenkie de Jong wordt vastgezet. “Ik denk dat Koopmeiners een grote kans maakt om te spelen. Hij is een strateeg. Misschien dat de coach van Ecuador Frenkie de Jong in de mandekking neemt. Die Méndez op het middenveld is daar een geschikt type voor. Ik zou dat wel doen als ik tegen Nederland zou spelen.”

Karaoke Viva Hollandia!

Na de serieuze analyses duiken Maikel en Aad de karaokebar in, waar ze een geweldige uitvoering van Viva Hollandia ter ore brengen. De hoofdredacteur van SoccerNews laat zich zelfs verleiden tot een duik in de Noordzee! Ze sluiten af met een geweldige anekdote uit de oude doos. Bekijk de laatste aflevering van de WK-show van SoccerNews hieronder.

“We gaan voor de wereldtitel. Ik geloof erin!”

 

WK Qaadtar

In de wekelijks terugkerende videoserie WK Qaadtar werpen voetbalkenner pur sang Aad de Mos en SoccerNews.nl-hoofdredacteur Maikel de Lange een blik op het allerlaatste nieuws rond het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar. Elke week wordt er een ander onderwerp besproken, allereerst is het natuurlijk vooruitblikken op het aanstaande ‘wintertoernooi’, maar daarna worden de wedstrijden besproken! Heb je de vorige afleveringen van WK Qaadtar nog niet gezien?  Bekijk ze allemaal hierrrrr.

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie