“Schreuder stevent af op ontslag”

Door Stefan van Buren


“Schreuder stevent af op ontslag”

Het onderbuikgevoel van Aad de Mos heeft het in het verleden vaak bij het juiste eind gehad. Dat zou slecht nieuws betekenen voor Alfred Schreuder. De Mos voelt namelijk aan dat de trainer van Ajax aanstaande zaterdag ontslagen gaat worden. “Dit is niet meer te stoppen.”

Afgelopen met Schreuder

Uitgeschakeld in de Champions League, verloren van PSV en gelijkgespeeld tegen Vitesse, Emmen en NEC. Ajax is bezig aan een slechte reeks en de druk op Schreuder neemt toe. De thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen FC Twente kan weleens alles bepalend zijn, denk De Mos. “Vanuit mijn onderbuik voel ik dat het zaterdag om kwart voor elf, elf uur weleens afgelopen kan zijn met Schreuder, omdat Twente een hele lastige tegenstander wordt zaterdag.”

Het is niet de eerste keer dat Ajax door en tijdelijke vormcrisis gaat. Onder Erik ten Hag is het ook wel eens gebeurt, maar die herpakte zich telkens. “In die periode viel het kwartje telkens de goede kant op. Ik heb me toen al zitten ergeren bij wedstrijden, waar ik zelf op de tribune zat, ik noem een voorbeeld: Willem II-uit vorig jaar. Toen hadden ze eigenlijk ook moeten verliezen, ze hadden het kampioenschap zelfs kunnen verspelen. Ze maakten een gelukkige goal, met de borst van Timber, die liep de bal met zijn borst over de lijn in Tilburg.”

Spelers zijn te lief

Er is een gebrek aan leiding binnen de club Ajax, maar ook binnen de selectie ziet De Mos dat er geen leidersfiguren op staan. “Deze generatie voetballers is ook heel lief voor elkaar. In mijn tijd werden spelers boos op elkaar. Als er kansen werden gemist werd je aangepakt, werd er wat van gezegd. Je weet gewoon: in het voetbal, als je zo veel kansen mist kun je het deksel op de neus krijgen. Ajax heeft dat verleden natuurlijk met Schreuder. Onbegrijpelijke goals tegen krijgen als je met 1-0 voor staat, als je met 2-0 voor staat. En dat is niet meer te stoppen.”

Niemand doet iets

Het fundament van de ploeg staat volgens De Mos niet goed, waardoor Ajax defensief zwak is. “Ze zijn heel kwetsbaar, natuurlijk ook bij spelhervattingen. Of het nou hoekschoppen of vrije trappen zijn. Bij die vrije trap van Tannane staan ze weer vlak voor de neus van onze vriend Pasveer. Iedereen kijkt naar elkaar. Rensch kijkt naar Álvarez, Álvarez kijkt naar Timber, maar niemand doet iets.”

“Als je de beelden nog eens goed bekijkt van de wedstrijd tegen FC Emmen, dat hebben ze ook gedaan en dat vond ik ook heel frappant; toen was er al een soort sabotage van Blind. Daar werd niks van gezegd door de medespelers. En naar mijn informatie zijn er ook weer vervelende dingen gebeurd voor de wedstrijd tegen NEC, met spelers.”

Voorspellingen

De Mos voorspeelde het gelijkspel van Ajax tegen NEC vorige week goed. (tegen een odd van 6.00) Ook zag hij aankomen dat Feyenoord gelijk zou spelen tegen FC Utrecht. Als de voorspelling van een moeilijke wedstijd tegen FC Twente ook uitkomt, kan het zomaar eens gedaan zijn met Alfred Schreuder bij Ajax.

Ajax - FC Twente
Gelijkspel
5.50

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie